Suportul pentru Windows 8.1 s-a incheiat pe 10 ianuarie 2023. Anunt oficial Microsoft.

Suportul pentru Windows 8.1 s-a incheiat pe 10 ianuarie 2023. Anunt oficial Microsoft.

echipa electropc.ro
29/01/2023
0

Incepand cu data de 10 ianuarie 2023, Windows 8.1 a ajuns la sfarsitul periodei de asistenta. Din acest moment asistenta tehnica si actualizarile nu vor mai fi furnizate utilizatorilor care au sistemul de operare Windows 8.1 pe sistemele lor.

Daca aveti dispozitive care ruleaza Windows 8.1, se recomanda sa le faceti upgrade la o versiune de Windows mai recenta.

Recomandarea celor de la Microsoft este actualizarea la o versiune mai recenta si cu suport. Din pacate pentru unii utilizatori aceasta veste nu este una chiar placuta deoarece doar Windows 11 este la acest moment sistemul de operare cu suport si actualizari active.

Dupa cum bine stiti, Windows 11 necesita unele cerinte tehnice pentru a rula sistemul de operare. Si aici Microsoft vine cu o solutie foarte dura cum spun chiar ei pe pagina de suport:" Dacă dispozitivele nu îndeplinesc cerințele tehnice pentru a rula o versiune mai recentă de Windows, vă recomandăm să înlocuiți dispozitivul cu unul care acceptă Windows 11." Sursa Microsoft.

Solutia recomandata pentru utilizatorii cu echipamente pe care au instalat Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 este un upgrade la Windows 10, un SSD de minim 240GB si 8GB de memorie.

Mai jos aveti o lista cu produsle recomandate.


Suportul pentru Windows 8.1 s-a incheiat pe 10 ianuarie 2023. Anunt oficial Microsoft.

Un alt anunt prezent pe pagina lor este raspunsul negativ la existenta unei versiuni ESU pentru Windows 8.1. Deci nu vom mai primi actualizari de securitate extinse dupa aceasta data.

Se recomanda urgent upgrade la versiunea Windows 10 a acelor dispozitive care indeplinesc cerintele minime.

Continuarea utilizarii Windows 8.1 dupa 10 ianuarie 2023 poate creste expunerea organizatiei dvs. la riscuri de securitate.

Sursa: microsoft.com

Comentarii

Nici o postare găsită