Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Mai multe detalii aici. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. Sunt de acord.

Una din trei societati nu cunosc beneficiile securitatii de specialitate pentru mediile virtuale

08/04/2016
autor echipa electropc.ro

Un studiu de la Kaspersky Lab a constatat că aproape trei sferturi (73%) din companii se bazează pe soluții standard de securitate...

Un studiu de la Kaspersky Lab a constatat că aproape trei sferturi (73%) din companii se bazează pe soluții standard de securitate din clasa Endpoint pentru a proteja mediile virtuale, ceea ce ar putea conduce la o performanță redusă și să creeze o sarcină excesivă pe sistemele lor.

O treime din întreprinderi (34%) rămân conștienți că există produse de securitate specializate.

În conformitate cu rezultatele unui studiu recent, doar 27% dintre companii folosesc soluții de securitate, care sunt adaptate în mod specific pentru mediile virtuale. Dintre acestea, aproape jumatate (48%), utilizeaza solutii dedicate. Soluțiile specializate sunt mai puțin frecvente, și sunt utilizate în doar 35% și 15% din cazuri.

În utilizarea soluțiilor de securitate din clasa Endpoint pe mașini virtuale, pot apărea o serie de probleme . De exemplu, anti-malware de scanare și actualizarea bazelor de date simultan pe mai multe entitati, pot avea un efect negativ asupra calității serviciilor, crearea unor încărcături excesive pe infrastructura, sau chiar să conducă la eșec de serviciu.


Pentru a preveni acest lucru, soluțiile specializate pot fi utilizate sa reduca la minimum sarcina pe fiecare mașină protejata. Acest lucru implică cele mai grele componente ale soluțiilor, și anume motorul de scanare și actualizări de baze de date, fiind mutate într-o mașină virtuală dedicată - Security Virtual Appliance (SVA). Acest lucru reduce dramatic impactul resurselor pe desktop-uri, și previne situațiile problematice ale vârfurilor de sarcină, pe întreaga infrastructură; printr-o gestionare centralizată și scanări optimizate.

Kaspersky Security for Virtualization vine în două versiuni - "agentless si light-agent" - și ajută la asigurarea protecției mediului virtual de încredere cu un impact minim asupra resurselor de sistem.

Solutiile "agentless" funcționează fără nici un software instalate pe mașinile protejate, și funcționează în mod exclusiv prin intermediul unor instrumente VMware vShield.

Kaspersky Security for Virtualization -"light-agent"- protejează împotriva unei game largi de amenințări, deoarece include un set complet de instrumente: firewall, web Anti-Virus, Application Control, Control Web etc.
Scanner-ul și bazele de date anti-malware sunt implementate pe SVA, și "light-agent" este instalat pe toate celelalte mașini virtuale, oferind acces deplin SVA. Chiar dacă SVA eșuează local , mașinile virtuale nu vor fi lăsate neprotejate: Tehnologia toleranță la defecte patentat Kaspersky Lab (Kaspersky Lab’s patented Fault Tolerance) asigură agenții care pot lucra cu orice SVA situată în același segment de rețea.

Sursa: Kaspersky News(01.04.2016)

Comentarii

Nu sunt comentarii

Scrie un comentariu