Noul patch Android 13 remediază problema autonomiei bateriei și multe altele pentru telefoanele Pixel

echipa electropc.ro
08/09/2022

Android 13 primește prima actualizare de la lansarea în august, printr-un patch de securitate Pixel și o cantitate mare de remedieri pentru dispozitivele Android.

Actualizari smarpthone Pixel Google

Google evidențiază patru modificări specifice care abordează problemele cu bateria și datele biometrice pe aceste telefoane Pixel. Au existat rapoarte despre descărcarea rapidă a bateriilor (se deschide într-o filă nouă) după actualizarea la Android 13. Vina este pusă pe „anumite activități de fundal ale lansatorului”, totuși notele de corecție nu intră în detaliu care sunt aceste activități de fundal.

Actualizarea abordează și o problemă care a împiedicat încărcarea fără fir. În august, utilizatorii subreddit-ului Google Pixel au constatat brusc că funcția de încărcare wireless a telefonului lor a încetat brusc să funcționeze. Câțiva au găsit o soluție cum ar fi asocierea Pixel Stand la telefon și repornirea greutății a dispozitivului, dar nu a fost o soluție consecventă.Remedieri Android

Pe lângă cele patru actualizări specifice Pixel, există 51 de remedieri suplimentare care vor apărea pe toate dispozitivele Android care abordează vulnerabilitățile de securitate. Această actualizare va fi lansată periodic în restul lunii.

Privind Buletinul de securitate din septembrie (se deschide într-o filă nouă) de pe site-ul web Android Open Source Project, remediile sunt împărțite în două pachete și se referă la erori care variază de la severitate moderată la critice. Una dintre cele mai importante remedieri va ajunge în primul pachet, denumit corecția de securitate de 1 septembrie. Potrivit notelor, există o problemă cu cadrul Android care ar putea permite unui actor rău să obțină acces crescut la resursele unui dispozitiv fără a avea nevoie de permisiunea administratorului.

Pentru cel de-al doilea pachet, denumit corecția de securitate din 5 septembrie, rezolvă unele probleme cu anumite componente terțe, cum ar fi cele de la MediaTek și Qualcomm. Notele de patch-uri nu intră în detalii profunde ce este exact în pachetul din 5 septembrie. În schimb, le spune cititorilor să se uite la paginile web respective ale buletinului de securitate pentru aceste componente terțe dacă doresc detalii.

Privind buletinul din septembrie pentru MediaTek (se deschide într-o filă nouă), patch-ul companiei pare să fie concentrat pe remedierea validărilor necorespunzătoare care ar putea oferi actorilor răi un acces similar similar pe dispozitivele Android. Pentru Qualcomm (se deschide într-o filă nouă), actualizarea sa abordează aceleași vulnerabilități, remediand, de asemenea, unele probleme de corupție a memoriei.

Deci, în total, proprietarii de Pixel se uită potențial la 55 de remedieri de securitate care vor veni pe dispozitivul lor. Dacă sunteți interesat să obțineți diferitele actualizări, Google are un set de instrucțiuni despre cum să vă actualizați telefonul (se deschide într-o filă nouă).

Și în cazul în care nu știați, Google a confirmat recent că viitoarele smartphone-uri Pixel 7 și Pixel 7 Pro vor fi dezvăluite pe 6 octombrie în cadrul evenimentului Made By Google. 

Sursa:https://www.techradar.com/