Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Mai multe detalii aici. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. Sunt de acord.

Toate aplicațiile de pe Google Play sunt sigure: Fapt sau ficțiune?

16/09/2019
autor echipa electropc.ro

Vă recomandăm întotdeauna să descărcați aplicații Android din magazinele oficiale și nicăieri în altă parte. Dar asta nu înseamnă că nu există viruși în Google Play. Este adevărat, însă, că veți găsi mai puține dintre acestea în magazinul oficial decât pe site-urile terțelor părți, iar acestea sunt eliminate în mod regulat.

Cum monitorizează Google securitatea aplicațiilor Android

Nu este nicio înțelegere pentru un malware să intre în Google Play. Înainte de a publica o aplicație, moderatorii o verifică dacă respectă o listă extinsă de cerințe. Dacă găsesc o încălcare, interzic programul din magazin.

;/p>

Cu toate acestea, Google Play primește un număr atât de mare de aplicații noi și actualizări ale celor existente, încât pur și simplu nu este posibil ca moderatorii să țină evidența a tot. Așadar, din când în când, aplicațiile rău intenționate intră aici. Iată câteva dintre cele mai frapante incidente.

Cum să nu descarcati malware pe Google Play

După cum vedeți, simplul fapt că o aplicație a intrat-o în magazinul oficial de Android nu înseamnă că este în siguranță, uneori se agață și malware. Pentru a evita o infecție, fiți atenți la toate programele, inclusiv la cele de pe Google Play și respectați mai multe reguli de igienă digitală.


  • Nu descărcați imediat aplicațiile pe smartphone. Citiți recenziile utilizatorilor despre aplicație - acestea pot conține informații valoroase despre comportamentul acesteia. Căutați informații despre dezvoltator; Poate că creațiile sale din trecut au fost eliminate din magazin sau este legată de unele povești dubioase.
  • Citiți cu atenție recenziile utilizatorilor. Rețineți că unii dezvoltatori umbriți își pot inunda paginile cu recenzii pozitive, așa că căutați recenzii cu o lungime decentă (nu pur și simplu „Aplicație grozavă!”, După „Aplicație grozavă!”), Care folosesc un limbaj cu aspect natural și au un sentiment legitim.
  • Faceți o regulă pentru a vă elibera smartphone-ul sau tableta Android de programe inutile o dată la câteva luni. Cu cât sunt mai puține aplicații pe dispozitiv, cu atât este mai ușor să le monitorizezi și să le controlezi.
  • Utilizați o soluție de securitate fiabilă - acest lucru vă va proteja de amenințările pe care moderatorii Google Play le pierd.


Deci, este fapt sau ficțiune că nu există aplicații rău intenționate pe Google Play?

Fictiune. Programele malware se infiltrează ocazional in Google Play. Riscul de a upload-a o infecție în magazinul oficial Android este mult mai mic decât pe site-urile terților, dar tot există posibilițăți de infecție.


Comentarii

Nu sunt comentarii

Scrie un comentariu