Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Mai multe detalii aici. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. Sunt de acord.

Modul în care pluginurile browserului pot accesa secretele companiei

16/09/2019
autor echipa electropc.ro

În iulie 2019, cercetătorul Sam Jadali a descoperit mai multe extensii pentru browserele Chrome și Firefox care colectează istoricul navigării și îl transferă unei terțe părți. Mai mult, el a găsit o platformă în care aceste date sunt cumpărate și vândute. 

Este posibil să nu declanșeze nicio alarmă. Ce se întâmplă dacă cineva află că unul dintre angajații dvs. a vizitat site-ul unui contractant sau chiar s-a conectat la un cont corporativ dintr-o rețea de socializare? Toți atacatorii primesc adresa lui. Nu pot accesa alte informații, deci cui îi pasă? Ei bine, aceste extensii scurg periodic datele interne ale companiei și iată cum.


Link-uri care dezvăluie totul despre tine

Rețelele sociale și site-urile oficiale ale contractanților și partenerilor dvs. nu divulgă nicio informație secretă. Ar trebui să vă preocupați mai mult de paginile „închise”, care sunt accesibile doar prin link-uri unice care pot fi utilizate pentru a scurge informații. În realitate, singurul lucru care protejează aceste pagini este secretul lor: persoanele din afară nu știu adresa lor. Sursa: Kaspersky daily


Comentarii

Nu sunt comentarii

Scrie un comentariu