Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Mai multe detalii aici. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. Sunt de acord.

Este necesara protectia antivirus pentru afacerea mea ?

13/01/2020
autor echipa electropc.ro

Cu amenințări precum ransomware, companiile nu își pot permite să-și lase rețelele și datele nesecurizate

V-ați întrebat dacă afacerea dvs. necesită protecție antivirus, răspunsul scurt este da. Chiar dacă Windows 10 are propriul său program antivirus integrat, bine cotat, Windows Defender, investiția într-o soluție antivirus dedicată poate oferi o protecție mai avansată. Citiți mai departe pentru a afla cum soluțiile antivirus vă pot proteja afacerea și reduce riscul încălcărilor cibersecurității.

De ce este important un program antivirus pentru protejarea afacerii mele?

Criminalitatea cibernetică este în continuă evoluție. Pe măsură ce sistemele de operare și browserele web s-au dezvoltat pentru a opri mai eficient virușii, infractorii cibernetici au conceput și ei noi tipuri de atacuri. Programele malware noi sunt mai sofisticat, folosește vulnerabilitățile software nedescoperite și poate beneficia de protecția de bază oferită de sistemul dvs. de operare și browserele web dacă nu aveți o soluție robustă anti-malware.


Un număr tot mai mare de amenințări în materie de securitate cibernetică sunt vizate în special pentru întreprinderi, ransomware-ul fiind în special un motiv de îngrijorare. SamSam ransomware, de exemplu, a oprit activitatea uni spital din Indiana și activitatea intregului orașul Atlanta (da, întregul oraș). Uun atac de ransomware împotriva Portului San Diego a condus la blocarea transportului.

Sigur  aveți nevoie de antivirus pentru a vă asigura că afacerea dvs. nu este vulnerabilă la un atac de ransomware.

Produsele antivirus, cum ar fi endpoint protection(varianta pentru business), creează un strat suplimentar de protecție, astfel încât, chiar dacă malware reușește să ajungă la computerul dvs., aveți ceva în loc să îl detectați și să îl eliminați înainte de a perturba întreaga rețea.

Software-ul antivirus funcționează nu numai prin detectarea și eliminarea virușilor, ci asigurându-vă datele împotriva tuturor tipurilor de atacuri. De exemplu, instrumentele de securitate web pot ajuta la prevenirea atacurilor de phishing și la blocarea site-urilor web dăunătoare, iar instrumentele anti-ransomware pot proteja datele de pe dispozitivele dvs. de a fi criptate și păstrate pentru răscumpărare.


Activitatea firmei prin dispozitive mobile înseamnă vulnerabilități


Dispozitivele mobile permit o flexibilitate fără precedent în locurile de muncă. Laptop-urile fac ușor funcționarea de acasă sau în timpul călătoriei, iar telefoanele și tabletele permit accesul comod la e-mailuri și date în cloud, chiar și fără computer. Aceste noi moduri de lucru, cu toate acestea, vin cu noi riscuri. Securitatea adecvată a dispozitivului mobil este esențială pentru păstrarea rețelei dvs. în siguranță.

Cu cât aveți mai multe puncte de conectare la rețeaua dvs. - indiferent dacă sunt laptopuri, telefoane sau alte dispozitive - cu atât sunt mai multe oportunități pentru atacuri și cu atât este mai mare șansa ca unul dintre dispozitive să fie compromis. O soluție de securitate completă protejează de atac din toate unghiuril în timp real și asigură că noile dispozitive conectate nu lasă restul rețelei vulnerabilă.


Întreprinderile mici utilizează din ce în ce mai mult politicile BYOD (Bring Your Own Device) pentru a permite flexibilitate și a economisi costuri, permițând angajaților să folosească laptopurile și telefoanele proprii pentru muncă. Cu toate acestea, întrucât BYOD introduce dispozitivele neprotejate în rețea, aceasta face ca afacerea să fie mai vulnerabilă și necesitatea unei protecții robuste a punctelor finale să fie și mai importantă. Mai multe dispozitive nu creează doar risc atunci când sunt conectate la rețelele Wi-Fi la locul de muncă. Serviciile cloud precum e-mail și stocarea de date cloud, la care se poate accesa din afara locului de muncă, pot fi puse în pericol prin dispozitivele compromise.


Dacă folosesc Windows 10, mai am nevoie de antivirus ?

Cu Windows 10, Microsoft a lansat noul Windows Defender, cel mai actualizat program antivirus. Este mult mai bun in detecție și eliminarea virușilor decât predecesorul său Windows 7, Microsoft Security Essentials, dar chiar și în întreprinderile mici, este posibil să aveți mai multe calculatoare, poate cu sisteme de operare diferite și niveluri de actualizări. De exemplu, o agenție de marketing mică poate avea Mac-uri pentru designeri și computere Windows pentru alt personal. Calculatoarele care nu sunt utilizate în fiecare zi sunt, de asemenea, foarte probabil să rămână în urmă, deoarece actualizările nu vor fi efectuate în mod regulat. Versiunile software vechi sunt, de asemenea, un risc major dacă angajaților li se permite să lucreze pe propriile dispozitive, deoarece probabil nu sunt întreținuți de suportul IT. Orice dispozitiv care nu are cele mai recente actualizări de securitate poate lăsa vulnerabilă întreaga rețea.


În timp ce Windows Defender are multe caracteristici similare cu alte soluții antivirus, testele au arătat că blochează fișierele sau domeniile non-dăunătoare mai des decât alte programe software. Aceste „falsuri pozitive” pot fi îngrijorătoare pentru proprietarii de întreprinderi mici.

Când vine vorba de protejarea micii dvs. afaceri, nu există nicio înlocuire a software-ului plătit, adaptat pentru a răspunde nevoilor dvs. de afaceri. Este mai bine să fii protejat de un sistem realizat de experți în securitate decât de unul realizat de o companie tehnologică care are și o caracteristică de securitate.


Păstrați în siguranță datele companiei și ale clienților


Întreprinderile mici pot avea mai multe dificultăți în recuperarea unui atac pe scară largă decât marile companii cu departamente IT interne. Protejarea datelor companiei dvs. cu o soluție cuprinzătoare de securitate cibernetică este esențială.


Folosirea programelor antivirus bazate pe cloud este importantă pentru securitatea datelor, întrucât bunul simț și actualizările software nu sunt suficiente pentru a vă proteja împotriva amenințărilor avansate precum ransomware. Funcționarea mobilă permite întreprinderilor multă flexibilitate și economii de costuri, dar este esențial să vă protejați rețeaua și datele împotriva noilor riscuri pe care le prezintă locul de muncă digital.


Sursa: avast blog

Comentarii

Nu sunt comentarii

Scrie un comentariu