Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Mai multe detalii aici. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. Sunt de acord.

10 sfaturi pentru a vă proteja căsuța de e-mail

26/03/2019
autor echipa electropc.ro
e-mail protectie antivirus

Conturile de e-mail sunt atacate zilnic. Urmați aceste sfaturi simple pentru a vă păstra protecția.

Hackerii au toate motivele să se infiltreze în căsuța voastră poștală. Pentru noi, e-mailul este astăzi cea mai comună formă de comunicare web. Dar, mai important, este identificatorul unic pentru multe conectări la conturile online, motiv pentru care este în continuare foarte vizat de infractorii cibernetici.

Gândiți-vă: În cazul în care căsuța dvs. de e-mail a fost compromisă, persoana rău intenționată va avea access probabil la urmatoarele: a) afla cu ce tipuri de servicii și conturi sunteți înregistrați și  b) poate să solicite resetarea parolei pentru unul sau mai multe dintre acele conturi. Și din moment ce majoritatea cererilor de resetare a parolei merg direct prin e-mail, nu există prea multe lucruri pe care să le puteți face pentru a opri această operațiune. Un cyberattacker precaut va acoperi chiar și pistele sale (de ex., șterge toate e-mailurile de resetare a parolei), în încercarea de a masca o activitate suspectă, care altminteri vă va trezi suspiciuni.

După ce contul dvs. a fost compromis, e-mailul dvs. poate fi folosit pentru aproape orice pe web. Cyberattackerii pot încerca să distrugă datele personale obținute printr-un cont online - inclusiv informațiile despre cartea dvs. de credit. Aceștia pot încerca să se conecteze la contul dvs. bancar online. Poate că vor începe să iți spioneze prietenii prin e-mail și prin conturile de socializare într-o încercare de a fura și mai multe informații. Acest lucru ar crea o imagine urată printre contactele tale. Apoi urmează scenariul cel mai urât: furtul de identitate. Se întâmplă zilnic in toata lumea.


Iată 10 pași simpli pentru a vă proteja online. 

Aceste metode vă pot ajuta să vă protejați și familia și prietenii, ajutându-vă să împiedicați e-mailurile dvs. să fie compromise:


 1. Utilizați un manager de parole și autentificarea cu doi factori(2FA) ori de câte ori este posibil 
 2. Utilizați un administrator de parole pentru a schimba toate parolele dvs. online cu unele puternice, unice pentru fiecare autentificare. Nu putem sublinia acest lucru suficient. Hackerii folosesc astăzi o tactică numită umplutură credentială, prin care literalmente înghesuie numele de utilizator și parolele furate anterior în cât mai multe servicii online posibil. De ce? Deoarece o mulțime de nume de utilizator și parole sunt identice între conturi. Crearea unei parole unice pentru fiecare dintre serviciile dvs. online poate dura ceva timp, dar merită să evitați riscul. Pe măsură ce creați parolele pentru conturile dvs., configurați și autentificarea cu doui factori (2FA) ca un nivel suplimentar de securitate pentru conturile care  oferă acest serviciu. Acest lucru este important în special pentru prevenirea resetării parolei neautorizate. Faceți același lucru atunci când configurați dispozitive IoT în casa dvs. (și căutați dispozitive IoT cu suport 2FA când le cumpărați!).


 3. Dacă vă înscrieți pentru un nou serviciu de e-mail, verificați suportul 2FA
 4. Nu toți furnizorii de e-mail furnizează 2FA. Prin urmare, când vă înscrieți la un furnizor de servicii de e-mail, verificați dacă straturile de securitate sunt disponibile, cum ar fi 2FA, fie prin SMS (mai puțin securizat), fie bazate pe aplicații, cum ar fi Google Authenticator sau Authy. Principalul avantaj al 2FA este că oferă un al doilea nivel de securitate, cum ar fi un mesaj text trimis unui smartphone cu o parolă unică. Numai persoana cu dispozitivul dvs. poate să prezinte o nouă înregistrare. Să nu mai vorbim, vă poate informa când cineva încearcă să vă conectați la contul dvs. de e-mail.


 5. Nu faceți clic pe linkurile suspecte din e-mail sau din texte. 
 6. Fișierele de tip phishing trimit adesea linkuri prin e-mail sau text care par legitime, dar după ce faceți clic pe acestea, le permiteți să vă fure informațiile. E-mailurile atașate care conțin malware sunt, de asemenea, nave populare pentru haos cyber. Cea mai ușoară cale de a evita aceste înșelătorii este prin faptul să nu faceți clic pe link-uri sau atașamente suspecte sau necunoscute. În schimb, deschideți altă filă și accesați site-ul web al companiei în e-mail sau link pentru a vedea dacă informațiile prezentate corespund sursei oficiale. Ca regulă generală, nu deschideți niciodată link-uri sau descărcați atașamente de la expeditori necunoscuți. E-mailurile de la expeditori cunoscuți, care conțin link-uri sau atașamente fără nici un context, sunt de asemenea vești proaste. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să prindeți unul dintre cele mai cunoscute tipuri de e-mailuri de phishing - resetarea parolei false (de exemplu, "Contul dvs. a fost compromis! Faceți clic aici pentru a reseta login-ul și parola"). 


 7. Utilizați un VPN pe computer și pe telefon 
 8. Fiți anonim utilizând o rețea VPN pentru a cripta conexiunile dvs. la internet. Nu există niciun motiv pentru a nu proteja informațiile dvs. personale. În timp ce aveți conexiunea securizată, VPN va face experiența dvs. de navigare chiar mai bună, cu mai puține anunțuri, mai puțină urmărire și, bineînțeles, mai multă liniște, știind că sunteți în siguranță.


 9. Nu utilizați rețele Wi-Fi publice sau calculatoare publice
 10. Când călătoriți sau nu sunteți acasă, încercați să utilizați internetul numai pe propriul computer sau pe dispozitivul mobil, desigur cu VPN activat. Calculatoarele publice de la hoteluri, de exemplu, sunt accesibile altor persoane care pot pune keylogger-ele sau alte programe malware pe ele, care se pot întoarce să te bântuie. Așteptați să faceți operațiuni bancare online sau să accesați alte conturi personale în rețeaua de domiciliu protejată, ori de câte ori este posibil.


 11. Obțineți un antivirus puternic
 12. Un bun antivirus ridică nivelul securizării informațiilor dvs., cu protecție în timp real împotriva atacurilor de tip phishing, amenințări precum malware, ransomware și multe altele. Programul antivirus ar trebui să fie instalat pe PC, Mac, telefon Android și alte dispozitive.


 13. Asigurați-vă routerul și Wi-Fi
 14. Fie că sunteți un utilizator de acasă sau un proprietar al unei întreprinderi mici, identificând cine și ce este în rețeaua dvs., este la fel de important ca oricând, deoarece utilizatorii neautorizați ar putea încerca să se infiltreze în sistemul dvs. Asigurați-vă că schimbați parola de administrator pentru router și setați parola Wi-Fi la ceva cu adevărat puternic pe care un hacker nu l-ar putea sparge.


 15. Actualizați la zi sistemul de operare al computerului, laptopului, tabletei și smartphone-ului("keep up-to-date")
 16. Ori de câte ori este lansată o actualizare de securitate pentru sistemul dvs. de operare, actualizați-o imediat. Luați în considerare acest lucru un principiu fundamental al securității informațiilor.


 17. Păstrați în permanență toate aplicațiile pentru computer și pentru smartphone-uri actualizate
 18. Actualizările includ adesea îmbunătățiri de securitate, deci dacă este disponibilă o actualizare, instalați imediat.


 19. Luați în considerare posibilitatea de a îngheța un credit în contul dvs.
 20. În ultimă instanță, în cazul în care adresa dvs. de e-mail a fost compromisă, puneți un credit în contul dvs. Este ușor de făcut și vă oferă mai mult control asupra cine are acces la conturile dvs. Când faceți cumpărături (cum ar fi o mașină), dacă cineva trebuie să acceseze raportul dvs. de credit, puteți să vă restaurați ușor contul, apoi să restabiliți înghețarea după aceea.


  Să presupunem că e-mailul nu este sigur, chiar dacă ați luat măsuri pentru a-l proteja. Ce înțelegem prin asta? Pur și simplu, ar trebui să evitați trimiterea de informații extrem de sensibile, cum ar fi datele privind cardurile de plată sau de credit, numerele de securitate socială și alte informații de identificare personală prin e-mail, dacă este posibil.

  Sigur, hackerii pot găsi modalități de accesare a informațiilor dacă se infiltrează în inbox-ul dvs., dar nu le ușurați munca. Măsurile de siguranță precum 2FA și vigilența de modă veche ar trebui, sperăm, să fie suficiente pentru a semnala o activitate suspectă, astfel încât să puteți lua măsuri imediate de remediere.

  Feriți-vă de a deveni o țintă, urmând sfaturile de mai sus. Dacă urmați acești câțiva pași suplimentari, este posibil ca spam-ul să nu poată fi păstrat departe de căsuța de e-mail, dar vă va ajuta să redirecționați încercări de hacking în dosarul junk.


Comentarii

Nu sunt comentarii

Scrie un comentariu