Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Mai multe detalii aici. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. Sunt de acord.

Cum să instalați și să activați produsul dvs. G DATA pentru Windows

27/11/2019
de catre Echipa electropc.ro
Cum să instalați și să activați produsul dvs. G DATA pentru Windows

Instalare/activare dispozitiv nou

Acest articol vă va ghida prin instalarea și activarea pe primul computer cu numărul dvs. de înregistrare (a.k.a .: Cheia licenței).
Pasul 1: Descărcați cea mai recentă versiune a produsului dintr-unul din următoarele link-uri:

Update-ul la noul G Data Antivirus for Mac este obligatoriu. Acum compatibil cu noul macOS "Catalina"

11/10/2019
de catre Echipa electropc.ro

Stimati clienti, utilizatori ai solutiei G DATA Antivirus for Mac.
 
G DATA Antivirus Mac a fost complet refacut, interfata de utilizator a fost modernizata si, foarte important, noua versiune este compatibila cu cel mai recent sistem de operare de la Apple, Catalina.
  
Noutatile noii versiuni:

  • interfata de client moderna, complet redesenata
  • protectie web actualizata – compatibila cu cele mai noi versiuni de Chrome si Firefox
  • suporta noul sistem de operare macOS Catalina (macOS version 10.15)
  • performanta imbunatatita

Nota: Dupa upgrade-ul la macOS Catalina, versiunea veche de G DATA Antivirus Mac nu mai este compatibila.


TP-Link anunță parteneriatul cu Avira și transformă routerele Wi-Fi într-o soluție de securitate pentru dispozitivele IoT

26/09/2019
de catre Echipa electropc.ro

Tettnang, Germania  - TP-Link®, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, anunță un parteneriat cu Avira și transformă routerele Wi-Fi ale companiei în partenerul de securitate al utilizatorilor de dispozitive IoT, prin soluția de securitate Avira SafeThings®. 

Suntem o companie cu experiență de peste 20 de ani în furnizarea de echipamente de rețea, iar procesul de navigare și securitatea cibernetică sunt foarte importante pentru noi. În ultimii ani, de când dispozitivele IoT au devenit din ce în ce mai populare, routerul deține o poziție cheie în păstrarea securității unităților conectate. Este un privilegiu pentru noi să colaborăm cu Avira, o companie software de top care excelează în materie de securitate a dispozitivelor IoT pentru a face casele utilizatorilor mai eficiente și mai sigure”, a declarat Pingji Li, vicepreședinte și director general Networking Business Unit TP-Link International.

Ce ar trebui să știi înainte de a cumpăra un VPN

19/09/2019
de catre Echipa electropc.ro

Nu sunteți sigur ce ar trebui să facă un VPN - în afară de a vă ascunde confidențialitatea? Nu există o rețetă unitară sau un protocol unic pentru crearea unui VPN - sau chiar un standard al industriei pentru care ar trebui să fie nivelul minim de securitate. Și mai rău, magazinele de aplicații sunt pline de aplicații care se numesc VPN-uri care fac unele activități destul de suspecte. Din perspectiva Avira, există două caracteristici tehnice de bază ale VPN și două funcționale. Aceste caracteristici tehnice sunt criptarea completă a conținutului și criptarea adreselor DNS. În mod operațional, jurnalele de utilizator VPN ar trebui să fie limitate la probleme de performanță și nu ar trebui să fie revândute datele utilizatorului.

Modul în care pluginurile browserului pot accesa secretele companiei

16/09/2019
de catre Echipa electropc.ro

În iulie 2019, cercetătorul Sam Jadali a descoperit mai multe extensii pentru browserele Chrome și Firefox care colectează istoricul navigării și îl transferă unei terțe părți. Mai mult, el a găsit o platformă în care aceste date sunt cumpărate și vândute. 

Este posibil să nu declanșeze nicio alarmă. Ce se întâmplă dacă cineva află că unul dintre angajații dvs. a vizitat site-ul unui contractant sau chiar s-a conectat la un cont corporativ dintr-o rețea de socializare? Toți atacatorii primesc adresa lui. Nu pot accesa alte informații, deci cui îi pasă? Ei bine, aceste extensii scurg periodic datele interne ale companiei și iată cum.

Toate aplicațiile de pe Google Play sunt sigure: Fapt sau ficțiune?

16/09/2019
de catre Echipa electropc.ro

Vă recomandăm întotdeauna să descărcați aplicații Android din magazinele oficiale și nicăieri în altă parte. Dar asta nu înseamnă că nu există viruși în Google Play. Este adevărat, însă, că veți găsi mai puține dintre acestea în magazinul oficial decât pe site-urile terțelor părți, iar acestea sunt eliminate în mod regulat.

Cum monitorizează Google securitatea aplicațiilor Android

Nu este nicio înțelegere pentru un malware să intre în Google Play. Înainte de a publica o aplicație, moderatorii o verifică dacă respectă o listă extinsă de cerințe. Dacă găsesc o încălcare, interzic programul din magazin.

Defecțiune critică găsită în multe smartphone-uri Android

16/09/2019
de catre Echipa electropc.ro

S-a descoperit că telefoanele Android realizate de Samsung, Huawei, LG și Sony au o vulnerabilitate majoră.

Cercetătorii în domeniul securității cibernetice au identificat un defect critic în telefoanele inteligente Android construite de Samsung, Huawei, LG și Sony, prin care un actor rău ar putea infiltra telefonul unei victime folosind un mesaj de furnizare telefonică. Operatorii de telefonie mobilă trimit mesaje de aprovizionare sub formă de texte SMS atunci când fac modificări interne în sistemele lor, iar mesajele solicită aprobarea utilizatorului pentru a schimba setările de rețea ale dispozitivului. Vulnerabilitatea a fost dezvăluită producătorilor de smartphone-uri în luna martie a acestui an. Forbes a raportat că estimează că 1,25 miliarde de utilizatori Android ar putea fi expuși riscului.


Cum să gestionați notificările native din Chrome

05/04/2019
de catre Echipa electropc.ro

Dacă doriți să personalizați experiența pe sistemul de operare Windows 10, puteți ajusta setările utilizând setările Notificări din aplicația Settings (Setări notificări).

  1. Open Settings (Setări deschise).
  2. Faceți clic pe System (Sistem).
  3. Click on Notifications (Notificări)
  4. In pagina Notifications & action( Notificari si actiuni)

10 sfaturi pentru a vă proteja căsuța de e-mail

26/03/2019
de catre Echipa electropc.ro
e-mail protectie antivirus

Conturile de e-mail sunt atacate zilnic. Urmați aceste sfaturi simple pentru a vă păstra protecția.

Hackerii au toate motivele să se infiltreze în căsuța voastră poștală. Pentru noi, e-mailul este astăzi cea mai comună formă de comunicare web. Dar, mai important, este identificatorul unic pentru multe conectări la conturile online, motiv pentru care este în continuare foarte vizat de infractorii cibernetici.

Gândiți-vă: În cazul în care căsuța dvs. de e-mail a fost compromisă, persoana rău intenționată va avea access probabil la urmatoarele: a) afla cu ce tipuri de servicii și conturi sunteți înregistrați și  b) poate să solicite resetarea parolei pentru unul sau mai multe dintre acele conturi. Și din moment ce majoritatea cererilor de resetare a parolei merg direct prin e-mail, nu există prea multe lucruri pe care să le puteți face pentru a opri această operațiune. Un cyberattacker precaut va acoperi chiar și pistele sale (de ex., șterge toate e-mailurile de resetare a parolei), în încercarea de a masca o activitate suspectă, care altminteri vă va trezi suspiciuni.

Alegerea celui mai bun antivirus pentru telefonul tău Android

07/03/2019
de catre Echipa electropc.ro
Alegerea celui mai bun antivirus pentru telefonul tău Android

Am nevoie de antivirus pe telefonul meu? Aproximativ cinci ani în urmă s-ar putea să fi fost o întrebare, dar cu o creștere rapidă a numărului de atacuri malware mobile în ultimii ani, acum este mai mult o declarație: Da, antivirusul pe un telefon Android este o necesitate. Întrebarea este, cum alegeți cel mai bun antivirus pentru telefoanele Android?

În zilele noastre, suitele de securitate mobile au o mulțime de caracteristici, iar funcționalitatea lor depășește cu mult antivirusul. Însă, antivirusul este o parte foarte importantă a fiecărei suite de securitate pe Internet.


Ce antivirus este bun sau rău?

Există mai mulți parametri prin care puteți clasifica aplicațiile antivirus pentru Android. Și, din fericire, există laboratoare de testare independente care testează soluțiile de securitate și le dau mărci bazate pe acești parametri. Să discutăm mai întâi care sunt acești parametri.


Rata de detectare
Antivirus trebuie să capteze toate amenințările încercând să pătrundă în telefonul dvs., așa că în teste independente, o aplicație bună trebuie să aibă o rată foarte mare de detectare, ceea ce înseamnă că detectează și blochează cât mai multe amenințări în setul de încercări posibil. De exemplu, potrivit laboratorului independent AV-TEST, Kaspersky Internet Security pentru Android detectează 99,9% din malware-ul Android în timp real și 100% din cele mai recente amenințări Android descoperite în ultimele patru săptămâni. Doar pentru a compara, media din industrie este de 98%, ceea ce înseamnă că Kaspersky Internet Security pentru Android are o rată de detecție destul de decentă.