Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Mai multe detalii aici. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. Sunt de acord.

Cum să gestionați notificările native din Chrome

05/04/2019
de catre Echipa electropc.ro

Dacă doriți să personalizați experiența pe sistemul de operare Windows 10, puteți ajusta setările utilizând setările Notificări din aplicația Settings (Setări notificări).

  1. Open Settings (Setări deschise).
  2. Faceți clic pe System (Sistem).
  3. Click on Notifications (Notificări)
  4. In pagina Notifications & action( Notificari si actiuni)

10 sfaturi pentru a vă proteja căsuța de e-mail

26/03/2019
de catre Echipa electropc.ro
e-mail protectie antivirus

Conturile de e-mail sunt atacate zilnic. Urmați aceste sfaturi simple pentru a vă păstra protecția.

Hackerii au toate motivele să se infiltreze în căsuța voastră poștală. Pentru noi, e-mailul este astăzi cea mai comună formă de comunicare web. Dar, mai important, este identificatorul unic pentru multe conectări la conturile online, motiv pentru care este în continuare foarte vizat de infractorii cibernetici.

Gândiți-vă: În cazul în care căsuța dvs. de e-mail a fost compromisă, persoana rău intenționată va avea access probabil la urmatoarele: a) afla cu ce tipuri de servicii și conturi sunteți înregistrați și  b) poate să solicite resetarea parolei pentru unul sau mai multe dintre acele conturi. Și din moment ce majoritatea cererilor de resetare a parolei merg direct prin e-mail, nu există prea multe lucruri pe care să le puteți face pentru a opri această operațiune. Un cyberattacker precaut va acoperi chiar și pistele sale (de ex., șterge toate e-mailurile de resetare a parolei), în încercarea de a masca o activitate suspectă, care altminteri vă va trezi suspiciuni.

Alegerea celui mai bun antivirus pentru telefonul tău Android

07/03/2019
de catre Echipa electropc.ro
Alegerea celui mai bun antivirus pentru telefonul tău Android

Am nevoie de antivirus pe telefonul meu? Aproximativ cinci ani în urmă s-ar putea să fi fost o întrebare, dar cu o creștere rapidă a numărului de atacuri malware mobile în ultimii ani, acum este mai mult o declarație: Da, antivirusul pe un telefon Android este o necesitate. Întrebarea este, cum alegeți cel mai bun antivirus pentru telefoanele Android?

În zilele noastre, suitele de securitate mobile au o mulțime de caracteristici, iar funcționalitatea lor depășește cu mult antivirusul. Însă, antivirusul este o parte foarte importantă a fiecărei suite de securitate pe Internet.


Ce antivirus este bun sau rău?

Există mai mulți parametri prin care puteți clasifica aplicațiile antivirus pentru Android. Și, din fericire, există laboratoare de testare independente care testează soluțiile de securitate și le dau mărci bazate pe acești parametri. Să discutăm mai întâi care sunt acești parametri.


Rata de detectare
Antivirus trebuie să capteze toate amenințările încercând să pătrundă în telefonul dvs., așa că în teste independente, o aplicație bună trebuie să aibă o rată foarte mare de detectare, ceea ce înseamnă că detectează și blochează cât mai multe amenințări în setul de încercări posibil. De exemplu, potrivit laboratorului independent AV-TEST, Kaspersky Internet Security pentru Android detectează 99,9% din malware-ul Android în timp real și 100% din cele mai recente amenințări Android descoperite în ultimele patru săptămâni. Doar pentru a compara, media din industrie este de 98%, ceea ce înseamnă că Kaspersky Internet Security pentru Android are o rată de detecție destul de decentă.

Google a lansat o noua extensie - Password Checkup.

05/02/2019
de catre Echipa electropc.ro

Password Checkup vă ajută să securizați din nou conturile afectate de încălcarea securității datelor.

Oriunde v-ați conecta, dacă introduceți un nume de utilizator și o parolă care nu mai sunt sigure, deoarece au apărut într-o încălcare a securității datelor detectată de Google, veți primi o alertă. 

Resetați-vă parola. Dacă folosiți același nume de utilizator și aceeași parolă pentru orice alte conturi, resetați-vă parola și acolo.

Aceasta extensiu a fost creata gândindu-ne la confidențialitate. Aceasta nu raportează niciodată informații de identificare despre conturile, parolele și dispozitivul dvs. Însă raportează informații anonime despre numărul căutărilor care indică date de conectare nesigure, alerte care duc la schimbarea parolei și domeniile implicate, pentru a îmbunătăți acoperirea site-ului. 

Puteți afla mai multe despre modul în care funcționează Verificarea parolei la https://support.google.com/accounts?p=password-checkup.

Sursa:https://security.googleblog.co...

Google + se inchide pe 2 aprilie 2019

04/02/2019
de catre Echipa electropc.ro

În decembrie 2018, am anunțat decizia de a închide versiunea Google+ pentru consumatori în aprilie 2019, din cauza gradului scăzut de utilizare și a dificultăților pe care le presupune menținerea unui produs de succes, care să se ridice la nivelul așteptărilor clienților. Îți mulțumim că ai folosit Google+ și dorim să îți spunem care sunt pașii următori, de exemplu, cum să descarci fotografiile și alt conținut.

Pe 2 aprilie, contul tău Google+ și toate paginile Google+ pe care le-ai creat vor fi închise și vom începe să ștergem conținutul din conturile Google+ pentru consumatori. Fotografiile și videoclipurile din Google+ din Arhiva de albume și din paginile Google+ vor fi șterse la rândul lor. Poți să descarci și să salvezi conținutul, însă trebuie să faci acest lucru înainte de luna aprilie. Reține că fotografiile și videoclipurile cărora le-ai făcut backup în Google Foto nu vor fi șterse.

Decriptor pentru GandCrab, cel mai răspândit ransomware din lume

26/01/2019
de catre Echipa electropc.ro

GandCrab a infectat până acum jumătate de milion de victime, iar kiturile de decriptare pentru versiunile anterioare au fost descărcate de 114.000 de utilizatori, care nu au mai plătit astfel zeci de milioane de euro atacatorilor.

Bitdefender, cu sprijinul Europol, Poliției Române și altor instituții de aplicare a legii, precum FBI, a dezvoltat un utilitar gratuit pentru recuperarea datelor blocate, destinat victimelor celei mai recente versiuni a clasei de ransomware GandCrab.

Amenințarea GandCrab a făcut pagube de sute de milioane de dolari, inclusiv în România, și a devenit cea mai prolifică formă de ransomware a momentului. Decriptorul le permite victimelor să primească acces la datele criptate fără să mai plătească recompensă atacatorilor și poate decripta versiunile 1, 4 și 5 ale GandCrab.

Microsoft aduce protecția antivirus în browserul Chrome Google

16/08/2018
de catre Echipa electropc.ro

Microsoft a lansat antivirus Windows Defender pentru Google Chrome. Gigantul software a lansat o extensie Chrome, care include o listă de adrese URL rău intenționate care vor fi blocate în Chrome. Extensia este concepută pentru a opri încărcarea malware-ului pe PC-uri de pe site-uri rău intenționate și pentru a împiedica reușita e-mailurilor phishing. 

Beneficiază acum de 25% reducere pentru licența F-Secure Safe, valabilă un an, pentru trei dispozitive.

26/04/2018
de catre Echipa electropc.ro
25% reducere F-Secure safe

F-Secure Safe este solutia antivirus, anti-malware, anti-hackeri și antifurt de identitate, care îți poate proteja orice dispozitiv, fie el desktop sau mobile. În plus, cu modulul Parental Control, copiii tăi sunt în siguranță atunci cand navighează online.

Can you Trust Free Avast Anti-Virus?(versiune in limba engleza)

15/11/2017
de catre Echipa electropc.ro

Can you Trust Free Anti-Virus?


I ran across an interesting article the other day that questions whether a user can rely upon free anti-virus: http://tech.blorge.com/Structure:%20/2009/07/04/symantec-its-dangerous-to-rely-on-free-antivirus/. The source of the quotes in the article is of course one of the big paid anti-virus companies. And it erroneously concludes that free products cannot be trusted, are not sufficient, etc. But then again why should a firm that makes a billion dollars a year off of paid anti-virus conclude that a free anti-virus product is good…..

Protectie web premium in timp ce faceti cumparaturi si navigati cu noul manager de firewall de la Avira

31/10/2017
de catre Echipa electropc.ro
Avira Internet Security Suite

Avira Internet Security Suite, versiunea 2018 asigura protecție web premium în timp ce faceți cumpărături și navigați, cu noul manager de firewall. Blocați ransomware-ul și alte amenințări, în timp ce utilizați în întregime puterea firewallului.

Blocați conexiunile externe de accesare a PC-ului dvs.