Apple testează „Apple GPT” și dezvoltă instrumente AI generative pentru a captura OpenAI

echipa electropc.ro
22/07/2023
0

Apple Inc. lucrează în liniște la instrumente de inteligență artificială care le-ar putea contesta pe cele ale OpenAI Inc., Google de la Alphabet Inc. și alții, dar compania încă nu a conceput o strategie clară pentru eliberarea tehnologiei către consumatori.

Producătorul de iPhone și-a construit propriul cadru pentru a crea modele de limbaj mari - sistemele bazate pe inteligență artificială care se află în centrul unor noi oferte precum ChatGPT și Google's Bard - conform oamenilor care cunosc eforturile. Cu această fundație, cunoscută sub numele de „Ajax”, Apple a creat și un serviciu chatbot pe care unii ingineri îl numesc „Apple GPT”.

În ultimele luni, impulsul AI a devenit un efort major pentru Apple, mai multe echipe colaborând la proiect, au spus oamenii, care au cerut să nu fie identificați deoarece problema este privată. Lucrarea include încercarea de a aborda potențialele preocupări legate de confidențialitate legate de tehnologie.

În culise, Apple a devenit îngrijorat de faptul că nu va pierde o schimbare potențial esențială a modului în care funcționează dispozitivele. Inteligența artificială generativă promite să transforme modul în care oamenii interacționează cu telefoanele, computerele și alte tehnologii. Iar dispozitivele Apple, care au generat venituri de aproape 320 de miliarde de dolari în ultimul an fiscal, ar putea avea de suferit dacă compania nu ține pasul cu progresele AI.

Sursa:https://www.bloomberg.com/

Comentarii

Nici o postare găsită