Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Mai multe detalii aici. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. Sunt de acord.

Alegerea celui mai bun antivirus pentru telefonul tău Android

07/03/2019
autor echipa electropc.ro
Alegerea celui mai bun antivirus pentru telefonul tău Android

Am nevoie de antivirus pe telefonul meu? Aproximativ cinci ani în urmă s-ar putea să fi fost o întrebare, dar cu o creștere rapidă a numărului de atacuri malware mobile în ultimii ani, acum este mai mult o declarație: Da, antivirusul pe un telefon Android este o necesitate. Întrebarea este, cum alegeți cel mai bun antivirus pentru telefoanele Android?

În zilele noastre, suitele de securitate mobile au o mulțime de caracteristici, iar funcționalitatea lor depășește cu mult antivirusul. Însă, antivirusul este o parte foarte importantă a fiecărei suite de securitate pe Internet.


Ce antivirus este bun sau rău?

Există mai mulți parametri prin care puteți clasifica aplicațiile antivirus pentru Android. Și, din fericire, există laboratoare de testare independente care testează soluțiile de securitate și le dau mărci bazate pe acești parametri. Să discutăm mai întâi care sunt acești parametri.


Rata de detectare
Antivirus trebuie să capteze toate amenințările încercând să pătrundă în telefonul dvs., așa că în teste independente, o aplicație bună trebuie să aibă o rată foarte mare de detectare, ceea ce înseamnă că detectează și blochează cât mai multe amenințări în setul de încercări posibil. De exemplu, potrivit laboratorului independent AV-TEST, Kaspersky Internet Security pentru Android detectează 99,9% din malware-ul Android în timp real și 100% din cele mai recente amenințări Android descoperite în ultimele patru săptămâni. Doar pentru a compara, media din industrie este de 98%, ceea ce înseamnă că Kaspersky Internet Security pentru Android are o rată de detecție destul de decentă.


Fals pozitive
Un alt parametru este numărul de false pozitive, ceea ce înseamnă cât de des antivirusul tău lupi când nu există nici o amenințare. Conform aceluiași test testat de AV-TEST, Kaspersky Internet Security pentru Android nu a avut decât un rezultat pozitiv fals pentru 2,385 aplicații nonmalicious de pe Google Play - și nici unul în cazul în care se confruntă cu software-ul legitim din magazinele terțe. Asta înseamnă că nu te deranjează cu alarme false.


Performanţă
Al treilea parametru este cât de repede este antivirusul și cât de mult afectează performanța și durata de viață a bateriei telefonului dvs. Android. Testarea reduce conceptul la performanță. Desigur, cu cât este mai rapidă și mai ușoară o soluție de securitate, cu atât mai bine, pentru că, în mod ideal, o aplicație antivirus pentru Android ar trebui să fie abia vizibilă atunci când nu se întâmplă nimic rău intenționat.


Set de caracteristici

Așa cum am spus mai devreme, soluțiile de securitate pentru Android nu sunt doar antivirusuri; acestea includ o mulțime de alte caracteristici, iar aceste caracteristici sunt, de asemenea, importante atunci când alegeți o soluție de securitate adecvată pentru Android. Iată o listă de caracteristici pe care vă puteți aștepta să le găsiți într-o soluție de securitate mobilă (precum și ceea ce AV-TEST se așteaptă să găsească acolo):


Antitheft - capacitatea de a bloca sau șterge de la distanță dispozitivul dacă acesta este pierdut sau furat.
Blocarea apelurilor - o funcție care nu vă permite să vă apeleze spam-ul sau alți răufăcători.
Filtrul de mesaje - face același lucru și pentru mesajele text.
Navigare sigură - un plugin care împiedică browserul dvs. să încarce pagini rău intenționate.
Control parental - o funcție care permite părinților să limiteze timpul petrecut de copiii lor pe dispozitiv, precum și să blocheze accesul la anumite aplicații și să filtreze conținutul care poate fi accesat de pe dispozitiv pe Internet.
Backup - o capacitate de a crea copii de rezervă ale fotografiilor dvs. și alte date utile de pe dispozitiv.
Criptare - fie opțiunea de a cripta conținutul dispozitivului, fie posibilitatea de a stabili un tunel VPN pentru a vă asigura conexiunea la Internet.


Lista de caracteristici Kaspersky Internet Security pentru Android include blocarea apelurilor, blocarea apelurilor, filtrul de mesaje și navigarea în condiții de siguranță, precum și funcții suplimentare, cum ar fi un modul antiphishing text care elimină încercările de phishing și protecția vieții private, pentru a vă ajuta să evitați urmărirea omniprezentă pe Internet.


Controlul parental, copierea de rezervă și criptarea nu sunt prezente în Kaspersky Internet Security for Android, practic pentru că oferim aplicații independente pentru acest lucru. Mai întâi, Kaspersky Secure Connection vă oferă un serviciu VPN. În al doilea rând, Kaspersky Safe Kids este un sistem avansat de control parental, cu o mulțime de caracteristici, inclusiv unele unice.

În cele din urmă, cel mai bun antivirus pentru telefonul dvs. Android ar trebui să aibă cea mai mare rată de detectare, un impact redus asupra performanței și a duratei de viață a bateriei și un număr foarte mic de fals pozitive. Deci, unde găsiți datele care vă permit să comparați soluțiile antivirus bazate pe acești parametri? Răspunsul este: laboratoarele de testare independente, care publică frecvent acele informații pe site-urile lor web. De exemplu, aici puteți găsi teste independente de AV-TEST, AV Comparatives și PCMag. Folosind datele din aceste teste și căutând în lista de caracteristici suplimentare, puteți alege soluția antivirus pentru telefonul dvs. Android, care este cea mai bună pentru dvs.

Nu în ultimul rând, soluțiile antivirus tind să aibă o etichetă de preț, însă antivirusul gratuit există și pentru Android. Să aruncăm o privire la cât de liber diferă de cea plătită.


Am nevoie de un antivirus plătit pe telefonul meu Android sau este o versiune gratuită suficientă?


Indiferent dacă trebuie să plătiți pentru antivirus pentru dispozitivul dvs. Android depinde într-adevăr de modul în care îl utilizați. De exemplu, diferența cheie dintre versiunile plătite și cele gratuite ale Kaspersky Internet Security for Android este că versiunea plătită scanează totul în mod automat, în timp ce cu versiunea gratuită trebuie să inițiați scanarea.

Aceasta înseamnă că modelele de utilizare a celor două soluții sunt complet diferite. Cu versiunea plătită, puteți să o instalați și să o uitați; aplicația face totul pentru dvs., scanând fiecare fișier nou și fiecare site nou pe care îl deschideți. Dar pentru a rămâne în siguranță cu versiunea gratuită Kaspersky Internet Security for Android, trebuie să porniți manual o scanare de fiecare dată când instalați o aplicație nouă sau descărcați un fișier nou.


Poti cumpara de aici antivirus pentru telefon - cumpara antivirus.


Comentarii

Nu sunt comentarii

Scrie un comentariu